preloader

Începe toamna în forță și crește-ți, natural, șansele în lupta cu răceală și gripă!

S-a dus și vara această, cu vacanțe cu tot! Deși cam capricioasă, sunt convinsă că ați reușit să bifați destul de multe din locurile pe care ați vrut să le vedeți și lucrurile pe care trebuia neapărat să le faceți. Însă, ne place sau nu, Back to Business sau to school, depinde de fiecare! ☺

Primul lucru la care mă gândesc atunci când este vorba despre toamna, este vremea rece! Orice am zice, toamna… nu-i ca vara!

Pe lângă starea de semi-depresie pe care o aduce, vine cu reprizele de gripe și răceli, infecții respiratorii sau ce-o mai fi!

Ei, dar nu este așa de negru! Eu am testat pe mine, dacă am o stare psihică bună, nu se lipește neam de viroză de mine, la fel și la copii. Secretul cred că vine din natură! Nu toamna ne aduce recolte minunate? Consumul de fructe și legume ne furnizează vitaminele de care avem nevoie în sezonul rece și, crește, în mod natural, imunitatea organismului. De asemenea, știm cu toții că stresul este inamicul principal al sănătății, iar armele împotriva lui sunt: odihnă, alimentația corectă și mișcarea (în special, în aer liber).

Primul pas pentru a întări imunitatea organismului

Detoxifierea este primul lucru pe care trebuie să-l facă organismul nostru pentru a intră în procesul de regenerare. Este adevărat că el are propriile mecanisme care îl ajută să elimine toxinele însă este recomandat “să primească” puțin ajutor din partea noastră.

Aportul de vitamine, minerale și enzimele pe care le primește organismul într-un program de detoxifiere ne ajută să avem un tonus psihic și fizic mai bun, un somn liniștit  și o accelerare a metabolismului, adică mai puține kilograme.

Cum să încep detoxifierea?

Așa cum spuneam mai devreme, natură ne livrează antitodul! Consumul a cinci fructe și legume pe zi întărește sistemul imunitar. Sucurile din fructe și legume sunt cele mai recomandate în acest proces de detoxifiere.

Iată o listă cu câteva fructe și legume pe care va propun să le consumați în această perioada, pentru a crește rezistență organismului în față provocărilor din toamna.

 

Prunele  – conțin foarte mulți antioxidanți și vitamine precum A, B1, B2, C, potasiu și fibre. Ele detoxifica organismul, stimulează tranzitului intestinal, întăresc sistemul imunitar, cresc puterea de concentrare și lupta împotriva oboselii și a stresului. De asemenea, reprezintă o importantă sursă de energie, datorită conținutului de fructoza.

Sfeclă roșie – reprezintă una dintre cele mai apreciate legume pentru organism. Îmbunătățește circulația sanguină, împiedicând depunerea colesterolului pe vasele de sânge. Este un puternic antiinflamator, energizant și detoxifiant, datorită complexului de vitamine și minerale, precum și magneziu, fosfor, iod, calciu, fier. Stimulează formarea globulelor roșii.

Kiwi – surpriză naturii: are cea mai mare concentrație de vitamina C. Un singur fruct asigura până la 90% din necesarul zilnic al acestei vitamine. Conține mai multă vitamina C decât o portocală! Este o sursă naturală de vitamina E, care protejează organismul de infecțiile virale și bacteriene. Alte beneficii: scade colesterolul, previne îmbătrânirea, are rol antiinflamator, anticoagulant, ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Morcovul – datorită beta-carotenului, ne ajută să ne protejăm de răceli, împiedică îmbătrânirea prematură și scade colesterolul. Este recomandat atunci când apar anemiile, oboseală dar și crizele de astm bronșic sau tuse convulsivă, având efect de calmare.

Merele – bogate în vitamine și minerale au foarte multe beneficii pentru organism. Ajută în digestie, în stările febrile și inflamatorii, stimulează sistemul imunitar, ajută la controlul nivelului de insulină, detoxifica foarte rapid. Nu degeaba se spune că un măr pe zi ține doctorul departe!

Spanacul – este bogat în fier, acid folic și  vitaminele E, A, C, K, toate foarte importante pentru a avea un sistem imunitar sănătos.

Lămâile – sunt cunoscute drept un antioxidant puternic cu efecte benefice asupra sistemului imunitar. Se recomandă în răceală și gripă dar și pentru curățarea colonului. Echilibrează digestia și este un antiseptic recomandat atât adulților cât și copiilor.

Varză – este un antioxidant natural,  foarte eficient în cazul răcelilor și a altor infecții ale aparatului respirator. De asemenea, reglează funcționarea sistemului nervos  și oprește inflamațiile din organism. Contribuie la tratarea depresiei și ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Acestea sunt doar câteva dintre “instrumentele” pe care le avem la îndemână pentru a ne ajută, natural, sistemul imunitar. Încearcă să faci, zilnic, și puțină mișcare și vei vedea, cu siguranță efectele.

DetoxDelivery folosește în programele de detoxifiere sucuri 100% naturale din fructe, legume și verdețuri presate la rece. Rețetele sunt realizate in laboratorul nostru, iar combinațiile folosite în acest proces ține cont de fructele și legumele de sezon, beneficiile fiecăreia dintre ele precum și compatibilitatea acestora.

Dacă vrei să-ți întărește-ți imunitatea cu ajutorul programelor DetoxDelivery,  intră pe  pagina Programe și vezi ce ți se potrivește. Vei primi sucurile proaspete acasă sau la birou, în fiecare zi.

Până data viitoare! Ai mare grijă de sănătatea ta și a celor din jur. Cu mult drag, Corina Dascălu, nutriționistul tău în cea mai sănătoasă aventură.

Spune-ne opinia ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *