preloader

De ce Spirulina a fost tinuta in secret?

Adevarul uluitor despre superalimentul sec 21.

image6

Spirulina a devenit superalimentul tot mai popular în ultima perioadă. Dar ce este, de fapt, spirulina?

Milioane de ani această algă spiralata de culoare verde-albăstrie a contribuit la producerea oxigenului pe Pământ, astfel încât alte forme de viaţă să poată apărea. La început, spirulina se găsea în lacurile alcaline, calde din Africa,  America Centrală şi de Sud, iar in prezent se cultiva și în bazine. Spirulina este una din cele 30.000 de specii de alge, care are cel mai mare conținut de vitamine, microelemente, aminoacizi și fermenți, cu proprietăți nutriționale și terapeutice cu totul incredibile.

image2

Proprietățile Spirulinei au fost păstrate în secret  de către toate statele lumii, pentru că a fost și este produsul cu care se zboară în Cosmos, hrană ideală și completă a omului. 

“1 kg de spirulina se echivalează cu 1000 kg de fructe și legume proaspete” (afirmație NASA).

Ce califica spirulina printre cele mai bogate alimente nutritive de pe Terra? Alimentele sănătoase, în mod normal, conțin 2 sau 3 proprietăți nutriționale. Superalimentele dețin, adesea, 12 sau mai multe. Spirulina contine 280 de nutrienţi valoroşi și este pe bună dreptate considerată “Regina superalimentelor”.

Corpul uman are nevoie de 20 de aminoacizi diferiţi pentru dezvoltare și o bună funcționare. Spirulina conține 18 dintre ei (printre care 8 esențiali). 

acidul gamma-linoleic – o sursă rară de acid gras, care se regăsește în mod natural în laptele matern. Iar de proprietățile benefice ale acestuia deja nu mai exista dubii în medicina modernă. 

acid arachidonic- care face parte din familia grăsimilor Omega-6.

acizi nucleici ARN si AND, care apara nucleul celulelor, unde se conține materialul genetic.

image4

Printre alte substanțe nutritive pe care le contine spirulina se numără:

Ficocianina – substanţă care inhibă formarea cancerului de colon, are un pigment albastru regăsit pe toată planeta doar  în spirulina, pe care alga îl absoarbe din spectrul rosu-galben-albastru al luminii solare.

Clorofilă –  puternic antioxidant și alcalinizant, “sângele verde” al plantelor, care purifică sângele omului.

Spirulina conține toate vitaminele Regnului Animal necesare sistemului imunitar: vitaminele tip A, B, C, D, E, K, biotin, calciu, crom, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, sodium, clor, sulf, cobalt, cupru, mangan, selenium. Contine 60-70% proteine și este cu succes administrata copiilor care sufera de malnutritie. 

“Spirulina este cel mai bun aliment pentru omenire din sec 21.” (Organizația Mondială a Sănătății)

image1
image3

Exista o diferenta importanta intre spirulina uscata si spirulina vie (proaspata sau congelata). Cea din urmă nu trece prin procesul de procesare, uscare spre deosebire de cea din capsule, comprimate sau pulbere, ceea ce-i permite să-și pastreze enzimele, care reprezinta 80% din valoarea spirulinei vii. 

Spirulina vie este un microorganism delicat, care are membrana celulară foarte subțire, de aceea este asimilată de către organismul uman practic instantaneu și folosită ca materie primă pentru regenerarea tesuturilor. 

 • Tratează anemia și îmbunătățește valorile colesterolului 
 • Tratează alergiile și reduce inflamațiile din organism
 • Tratează diabetul tip 2
 • Protejează ficatul 
 • Reduce riscul de accident vascular cerebral
 • Incetinește procesul de îmbătrânire
 • Stimulează funcționarea optimă a organelor interne
 • Sporește nivelul de energie și combate oboseala cronică
 • Crește flora intestinală
 • Oferă sațietate și stimulează arderea grăsimilor
 • Ajută digestia și combate constipația
 • Consumată în sarcină, previne malformațiile congenitale
 • Crește speranța de viață
 • Repară celulele și le întinerește

 

Acestea nu sunt doar pareri noastre, dar afirmații bazate pe cercetări științifice și de laborator. 

“Spirulina este alimentul ideal și cel mai complet de mâine.” (UNESCO)

image5

Adesea cunoscută  ca “Molecula Minune”, ficocianina sau spirulina albastra, ne-a inspirat să o folosim și noi în una din băuturile noastre. Astfel a apărut dtoxada cu spirulina.

Detoxada Spirulina sau limonada albastră de la Detox Delivery este un produs 100% natural, fără adaos de coloranti. Ficocianina nu are gust sau miros, de aceea limonada păstrează savoarea citricelor și este ușor indulcă cu sirop natural de agave. Aceasta băutură “minune” face parte din programele Detox Delivery România și poate fi savurată în prima și ultima zi de detox.  Vezi toate sucurile aici. 

 

Dacă vrei să încerci și tu  aventura sănătoasa cu sucuri presate la rece, înscrie-te acum la programul ce începe marțea viitoare. Nu uita sa pastrezi la rece tot ce îți aduce curierul nostru. astfel te asiguri ca asimilezi cat mai multe  vitamine, nutrientii, enzime. Deoarece băuturile noastre nu tin doar de sete, dar mai și purifică și ajuta la starea ta de bine. 

 

“Nu există nimeni, din burta mamei și până la 100 de ani, care să nu aibă nevoie de Spirulină. Oricine are nevoie de ea.” (Stefan Manea, Inginer chimist) 

Spune-ne opinia ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *