preloader

2L APĂ, MULT SAU PUȚIN?
DE CE SĂ CONSUMĂM 2L DE APĂ PE ZI?

DE CE AVEM NEVOIE DE APĂ?

Organismul uman este constituit în proportie de 70% din apa. O bună hidratare este esenţială pentru sănătate deoarece fiecare celulă din corp are nevoie de apă, hidratarea fiind vitală pentru funcţiile de bază ale organismului precum reglarea temperaturii corpului, tensiunii arteriale, buna funcţionare a celulei nervoase, realizarii digestiei. etc. Consumul de apă asigură:

 • Mai multă energie și productivitate. Deshidratarea poate cauza oboseală și reduce semnificativ buna funcționare a creierului. Daca simți ca aptitudinile tale cognitive nu funcționeaza corespunzător, s-ar putea sa ai nevoie de apă.
 • Performanță fizică îmbunătățită. În timpul activității fizice, organismul nostru pierde o cantitate semnificativă de fluide. Astfel, pentru a nu te simți epuizat, apa te ajută să menții nivelul de performanță atunci când practici activitate fizică.
 • Scăderea și menținerea în greutate. De cele mai multe ori, atunci când simți senzația de foame, de fapt îți este sete. Consumul de apă este un mod eficient de a controla caloriile pe care le consumi în fiecare zi. De aceea se recomandă înainte de a mânca ceva, să bei un pahar de apă.
 • Buna dispoziție. Atunci când corpul tău este hidratat, acesta funcționeaza la capacitate maximă, ceea ce te ajută să fii bine dispus. Dacă observi că ești prost dispus, consumul de apă te poate ajuta.
 • Prevenirea și înlăturarea migrenelor. Migrenele sunt adesea cauzate de deshidratarea corpului, ceea ce inseamna că pot fi ameliorate prin consumul de apa. Este esențial să iți menții corpul hidratat pentru a preveni durerile de cap și migrenele.
dehydration canva final

SEMNALE CĂ ORGANISMUL TĂU ESTE DESHIDRATAT

Ca să înțelegem adevărata valoare a apei pentru organismul nostru, aducem un simplu exemplu, o reducere cu doar 2% a aportului de apa va declanșa apariția semnelor de deshidratare: amețeală, senzația de sete, reducerea capacității de concentrare, tulburări de vedere, uscăciunea gurii, constipație, oboseală și multe altele. 

Setea este semnul principal al deshidratării, insoțit de pierderea elasticității pielii, și semnalul de alarmă al organismului. Ceea ce multe persoane nu știu este faptul că setea apare la un deficit de 2l de apă în corp, ceea ce înseamnă că nu este cel mai bine să bei apă doar atunci când iți este sete. Apa trebuie consumată în mod echilibrat pe întreg parcursul zilei pentru a acoperi deficitul pe măsură ce se produce.

pahar cu apa articol blog

CUM FACILITĂM CONSUMUL DE APĂ PE PARCURSUL ZILEI?

În ciuda importanței hidratării, multe persoane nu reușesc să consume suficientă apă pentru a-și menține sănătatea fizică și mentală. În continuare găsești câteva trucuri care te vor ajuta sa bei mai multă apă:

 • începe dimineața cu 1-2 pahare de apă;
 • înainte de fiecare masă, cu 30 minute, bea câte un pahar de apă;
 • ține o sticlă de apa lângă tine pe tot parcursul zilei. Pune într-o sticlă de 2l apă astfel încât să știi că trebuie să o consumi toată pe parcursul zile. Eventual dacă nu o poți transporta cu tine, transferă doze mai mici în sticluțe ușor de purtat peste tot;
 • vara este o oportunitate bună să faci limonadă: adugă lămâie, castrevete, căpșuni. Acestea doar vor alcaliniza apa. Atenție să nu adaugi îndulcitori;
 • bea apă înainte, în timpul și după fiecare antrenament.
apa kangen articol blog

CALITATEA APEI PE CARE O CONSUMĂM.  BENEFICIILE APEI ALCALINE

Prin urmare, merită efortul de a încerca să-ți planifici aportul de apă pe timpul zilei în așa fel încât corpul să nu se deshidrateze și tu să poți să iți faci treaba. În programele de detoxifiere de la Detox Delivery Romania  ne-am gândit și la acest aspect și am adăugat în fiecare zi  de program câte o sticlă de apă alcalină Kangen, deoarece contează forate mult și calitatea apei pe care o consumăm. Gândește-te că apa acțiunează ca și un conductor, astfel aceasta trebuie transporte minerale și alte substanțe hrănitoare către celule și să îndepărteze toxinele din organism. Iar cea mai eficientă modalitate pentru a obține toate aceste beneficii este consumul de apă alcalină și imbogățită cu oxigen. Pe lângă acest fapt, apa alcalină, care are pH-ul cuprins între 8.5 și 9.5, are o serie de efecte benefice asupra organismului, în principal datorită capacității sale de a lega radicalii liberi.

 

Consumul de apa alcalină:

 • energizează organismul, 
 • combate cu succes acidificarea organismului, 
 • îmbunătățește circulația sanguină, reduce stare de oboseală și redă vitalitate, 
 • curăță și purifcă pielea și tenul, moderează celulita și acidoza, 
 • îmbunătățește digestia și funcționarea rinichilor, ajută la pierderea în greutate.

Cu toate că o cosumăm zilnic, din pacate nu cunoaștem adevărata valaore a apei. Încearcă să ai grijă de aportul de lichide și de calitatea acestora, acestea fiind esențiale pentru sănătatea ta.

Citește mai mult despre programele noastre de detoxifiere cu sucuri presate la rece pe www.detoxdelivery.ro/programe 

Spune-ne opinia ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *